I maj så börjar sommaren
Ibland blir aldrig riktigt klok på det här landet. Om det är ett land med ett klimat som vårat eller omd et är ett medelhavs-värme-läge. Klart att det är mittemellan, men jag tappar bort mig någonstans där. Å ena sidan förstummas jag av att kan man njuta av heta soliga dagar och ljumna försommarkvällar i slutet av april. Att vi redan har ätit franska jordgubbar i en månad. Ja, jordgubbarna fascinerar mig. En stor skillnad mot Sverige då det är en lyx som finns under typ två månader. Här från april till november. Förstör lite den magiska känslan av sommarens första jordgubbar dock. Men å andra sidan är värmen inte alls pålitlig, och äkta aprilväder med regnskurar och ibland kyliga vindar existerar i hög grad. Fast i år sa vara ovanligt kall. Normalt så börjar det som jag skulle kalla en svensk normal sommar i början av april. Men jag njuter av en tidig vår/försommar vissa dagar i alla fall!
Igår skulle vi göra en cykelutflykt, men vädret var som sagt lite opålitligt så det blev bilutflykt till en jättehärlig park/slottsträdgård. Märkte av den mindre behagliga upplevelsen av att smaka en mexikansk dessert. Vi hade tagit med ananas och jordgubbar och såna trevligheter. Att Mathieu, i egenskap av fransman, ville ha socker på kan jag förstå. Den franska vanan har jag redan accepterat. Men Nadia hällde på något som såg misstänt likt grillksrydda på ananasen. Vilket också tyvärr stämde, vilket mina smaklökar olyckligt fick erfara. Herregud, grillkrydda på ananas!! Finns det något jag kan råda så är det, prova inte!! Om det inte är som straff för någpt mycket allvarligt brott.
Dagen idag bjöd också på nya lärdomar: Efter att en lång löp- och cykelrunda som avslutas 110% genomblöt som resultat av en kvarts spöregn; då känner du att du lever.
I torsdags kunde jag äntligen återse Simon på älsklingsbaren. Åh, så lyckad kväll! Blir glad bara av att komma dit, och man träffar alltid folk som känner annat folk som känner annat folk. Som t.ex. går i samma klass som en av de tre andra svenskorna på CIDEF som jag efter tre månader ännu inte sett röken av. Så nu har jag hittat dem allihopa, äntligen! Får bli till att fixa svensk soirée snart!
Och om två veckor så bär det av till Köln och älskade Malin!
Life is good!
Igår skulle vi göra en cykelutflykt, men vädret var som sagt lite opålitligt så det blev bilutflykt till en jättehärlig park/slottsträdgård. Märkte av den mindre behagliga upplevelsen av att smaka en mexikansk dessert. Vi hade tagit med ananas och jordgubbar och såna trevligheter. Att Mathieu, i egenskap av fransman, ville ha socker på kan jag förstå. Den franska vanan har jag redan accepterat. Men Nadia hällde på något som såg misstänt likt grillksrydda på ananasen. Vilket också tyvärr stämde, vilket mina smaklökar olyckligt fick erfara. Herregud, grillkrydda på ananas!! Finns det något jag kan råda så är det, prova inte!! Om det inte är som straff för någpt mycket allvarligt brott.
Dagen idag bjöd också på nya lärdomar: Efter att en lång löp- och cykelrunda som avslutas 110% genomblöt som resultat av en kvarts spöregn; då känner du att du lever.
I torsdags kunde jag äntligen återse Simon på älsklingsbaren. Åh, så lyckad kväll! Blir glad bara av att komma dit, och man träffar alltid folk som känner annat folk som känner annat folk. Som t.ex. går i samma klass som en av de tre andra svenskorna på CIDEF som jag efter tre månader ännu inte sett röken av. Så nu har jag hittat dem allihopa, äntligen! Får bli till att fixa svensk soirée snart!
Och om två veckor så bär det av till Köln och älskade Malin!
Life is good!
Kommentarer
Trackback