Kultur

Internet tredje dagen i rad, detta borjar bli en vana. Men sen drojer det nog 3 veckor till nasta gang sa det galler att passa pa.

I manga avseenden ar Tanzania ett ganska bra land. Jag har verkligen inte sett sa mycket fattigdom som jag trodde. Det ar ingen som bor pa gatan och jag har sett mer tiggare i Kristiansand an under hela tiden har. Alla har liksom mat for dagen och tak over huvudet. Sen bor de utan el och rinnande vatten och kanske jobbar varje dag med att hacka pa falten, och det kan man ju diskutera hur kul det ar. Men, det ar sa manniskan har levt de senaste 10 000 aren, sa egentligen ar ju det ett mer naturligt levnadssatt an vart. Och jag alskar verkligen att sitta vid elden och ata varje kvall med storfamiljen.



Men det finns vissa saker som signalerar att landet inte riktigt fungerar. Barnen blir slagna i skolan, och tvingas hacka i lararens aker pa eftermiddagarna. Du aker i fangelse i 30 ar om du ar homosexuell, eller om du gor nagon gravid fast du fortfarande gar i skolan (och alltsa ar 18-19 ar). Poliserna ar sa korrupta sa att det inte finns. Varenda gang vi har akt pa vagen har vi blivit stoppade minst tva ganger. Is there a problem? fragade var chauffor. Nej, svarade de, men vi ar torstiga sa vi vill ha vatten. Det var ju lite gulligt tankte vi forsta gangen det hande, men sen har vi lart oss att de hittar pa vad som helst for att ge oss boter (= sno vara pengar). Ewout blev stannad en gang. De gick runt bilen och hittade inget riktigt fel, sa de tankte botfalla honom for att bilen var smutsig. Sen hittade de att dacken var for nedslitna sa da gav de boter for det istallat. Nagra andra volontarer blev av med en vaska tidigare, men polisen hade fatt tag i den som tur var. Problemet var bara att de tvingade svenskarna att betala typ 800 SEK for att fa tillbaka den, for att 'det skulle ga enklare och de skulle slippa allt pappersrbete'. Helt sjukt samhalle....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0